woensdag 15 oktober 2014

Herfstcolumn

Een paar losse flodders in de periode dat de bladeren weer van de bomen vallen.
Onlangs was ik te gast bij de sympathieke Maarten van der Molen van @RTVBunschoten. Ik mocht aan tafel in het chique restaurant de Mandemaaker vragen van persoonlijke aard beantwoorden. Ik heb de vragen zo eerlijk en spontaan mogelijk proberen te beantwoorden. De uitzendingen zijn op https://www.youtube.com/user/rtvbunschoten te zien en ze zijn ook op de plaatselijke televisie uitgezonden. Ik vond het leuk om hier aan mee te werken en mijn complimenten voor de programmamakers van RTV Bunschoten die alles zonder subsidie filmen en monteren.
Journalist Johan Vedder wil ik feliciteren met zijn boek en zijn jubileum. Jammer dat hij niet elk raadslid een exemplaar cadeau geeft zodat het niveau van de raad misschien wat omhoog gaat. Hij is namelijk niet te spreken over het niveau en hij mist een tegenstem. Ik hoop niet dat hij wat aan zijn oren mankeert. Ook heb ik niet de indruk dat hij zit te slapen in het gemeentehuis als hij verslag doet. De SVP heeft genoeg tegen gestemd in haar vijfjarig jubileum, maar schijnbaar is dat de dorpsjournalist ontgaan. Ik wens hem veel relativeringsvermogen toe en een ruime blik op de samenleving en wat minder gemijmer over de ARP en andere vergane glorie.
De Spakenburgse Vrijheidspartij en Hans van Tamelen @JackTerrible kwamen onlangs overeen dat Hans zijn politieke verantwoordelijkheid inlevert voor het behoud van zijn artistieke vrijheid. Op de website van de SVP blijft een selectie van zijn werken zichtbaar en kan zelfs worden uitgebreid in de toekomst. Eerder schreef ik uitvoerig over Hans. Zie http://pfkoops.blogspot.nl/2014/03/repliek-op-arie-de-graaf-zijn-vraag.html Persoonlijk mag ik Hans erg graag. Ik vind het een eerlijk en moedig mens en er is allesbehalve sprake van een definitief afscheid. De banden zullen blijven bestaan al zal dat in een informele vorm zijn.
Dan nog een laatste opmerking over het vele nieuws over de islam en ISIS. Je wordt bijna misselijk van de beelden van onthoofdingen en slachtpartijen. Ook onderdrukking van vrouwen en zelfs het verkopen van christenen en Jezidi’s als slaven vindt plaats. Opvallend veel overeenkomsten met de periode waarin de profeet Mohammed dit op dezelfde manier deed. Alles overeenkomend met de expansiedrift van het Mohammedanisme. ISIS is de islam in zijn puurste vorm zo is mijn mening. De politiek correcten als Obama, Cameron en Rutte zeggen dan dat de islam gekaapt wordt en dat IS niets met islam van doen heeft. Een ieder kan zijn mening vormen door in de hadith de belevenissen van Mohammed te lezen.  In dit boek http://www.svpbunschoten.nl/HetLevenvanMohammed.pdf,  een gratis vertaling van het boek The Life of Mohammed van Bill Warner, wat ik destijds vertaald heb is veel te lezen over de ware aard van de islam en het verschrikkelijke moordlustige karakter van Mohammed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten