donderdag 5 februari 2015

De PVV Utrecht kieswijzer

In de Bunschoter van 2 februari stond een bericht over het kieskompas Utrecht. Dit is een digitaal instrument waarmee de kiezer een aantal stellingen kan beoordelen, waarna er een soort van stemadvies uitrolt. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben de lokale politieke partijen ook wel eens meegedaan. De Spakenburgse Vrijheidspartij kan op zich terugkijken op redelijk complete en objectieve lokale kieswijzers. Destijds kwamen er ook stellingen over het onderwerp islamisering in, waarbij een duidelijk onderscheid in de partijen in het tool geïmplementeerd werd. Bij het Utrechtse kieskompas is niet 1 van de door de PVV aangeleverde stellingen over de islamisering opgenomen. De PVV heeft hierop een eigen kieswijzer gemaakt. Deze is vanaf 3 februari te gebruiken. Voor de volledigheid hieronder nog het persbericht van de PVV Utrecht. Probeer deze uit, en geef ook eens een tegenovergesteld antwoord. U zult de humor dan ook inzien die er tegelijk is ingebracht.                                                 PERSBERICHT
PVV Utrecht presenteert eigen kieswijzer.
De PVV in de provincie Utrecht presenteert vanaf vandaag een eigen kieswijzer op haar website www.pvv-utrecht.nl  uit onvrede met zowel het Kieskompas als de Stemwijzer.
Lijsttrekker René Dercksen “De wereld staat in brand van Libië tot aan de Filipijnen met de islam als bron. De jihad waart intussen rond in Europa, maar beide kieshulpen weigerden daarover ook maar één vraag op te nemen, wat voormalig PvdA-deelraadslid André Krouwel van het Kieskompas ook beweert. Ook een stelling over de veiligheid in het openbaar vervoer heeft het niet gehaald.
Onze kieswijzer geeft precies aan waar de PVV in Utrecht zich onderscheidt van alle andere partijen en wij blikken met enkele stellingen ook terug op wat er in de provinciale staten de afgelopen jaren is gebeurd. Zo is elke windmolen in de provincie Utrecht er met steun van de VVD gekomen. Regeringspartij VVD is vóór. De provinciale VVD-statenfractie heeft het energieakkoord van het kabinet altijd gesteund en onderschrijft dat in haar programma nu weer. Tot slot hebben de VVD gemeenteraadsfracties de bestemmingsplannen gewijzigd. En toch laat het Kieskompas de argeloze gebruiker denken dat de VVD tegen windmolens is. Aan dat soort voorlichting heeft de kiezer niets”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten