zaterdag 5 november 2016

Een zwarte kliko voor doemdenkers svp

Ik zou nog even terugkomen en wat persoonlijke opmerkingen maken over het dossier nieuw afvalbeleid. In de vorige column kon u al lezen dat ons politiek standpunt omgeven is met een positieve sfeer. Ik heb een aantal zaken benoemd zoals VERTROUWEN en DANKBAARHEID. Tijdens de vele besprekingen van het onderwerp moest ik in de voorafgaande perioden vaak denken aan mijn reizen naar Thailand en IndonesiĆ«. In deze landen gooit men het afval maar al te vaak op straat. Er is vervuiling van de schepping en de mooie natuur wordt aangetast door slecht gedrag van aardbewoners. Hier in de westerse wereld en in ons luxe Bunschoten is alles anders georganiseerd. We weten van gekkigheid niet welk artikel we moeten kopen in de supermarkt. Alles is verpakt en er is veel afval wat gelukkig als grondstof opnieuw gebruikt kan worden. Ik ben opgegroeid in de tijd dat men alles maar in 1 vuilnisbak gooide. Later kwamen de kliko’s en glasbakken. En op dit moment is er sprake van omgekeerd inzamelen en het weinige restafval kan naar een ondergrondse container worden gebracht. Dit alles met het lovenswaardige principe, dat wie meer afval produceert ook meer betaalt. De gemeenteraad heeft hiervoor gekozen en wil werk maken van opdracht van hogerhand.  Burgers zijn gehoord en er is veel energie en tijd gestoken om de transactie goed te laten verlopen. Voor mij als politicus nu de taak om het college te controleren dat problemen ook echt goed worden opgelost.  En dan zijn er de pessimisten en klagers, die er als de kippen bij zijn om kritiek te leveren. Ik zou zo zeggen laat er een zwarte kliko komen voor die negatieve gedachten en ondankbare hersenspinsels. Het vertrouwen bij een aantal is niet erg ontwikkeld. Ik zal geen namen noemen in deze column, maar een aantal burgers heeft mij wel verbaasd met hun angsten en ongegronde twijfels en groot tekort aan vertrouwen en positief denken. Burgers die grote problemen zien en afgeven op politici, de raadzaal verlatend met de kreet ‘allemaal zakkenvullers’.  Ik moet mijn hoofd schudden om gefrustreerde opmerkingen als; ‘Ik heb spijt dat ik mijn stem aan de SVP heb gegeven’ Manmanman, wat een bekrompenheid denk ik dan. En dan nog de politici die meedoen met dit negatief denken door proberen een motie van afkeuring af te vuren op een betrokken wethouder. Ik pas hiervoor en laat het maar hierbij en spreek hier nogmaals uit dat ik in dit dossier graag de positieve burgers wil vertegenwoordigen. Voor die doemdenkers onder ons zou ik zeggen; WERP AL UW NEGATIVITEIT IN DE ZWARTE KLIKO SVP…

2 opmerkingen:

  1. Ik ga VEEL te VEEL betalen voor het AFVAL wat ook nog VEEL GELD gaat opleveren voor de ROVA en voor de Gemeente Bunschoten; persoonlijk ben ik Chronisch ziek en gehandicapt en daarom moet ik per dag al vele jaren lang een restafvalzak deponeren die voor mij haalbaar is op gewicht en dat zal voor vele andere ZIEKE een Gehandicapten mensen ook van toepassing zijn als ik 6 dagen per week een lichte zak deponeer in de restafval is dat op jaar basis ongeveer 300 x het bedrag van de zak en daar komt nog het vastrecht bij en dat gaat ons ZIEKE den GEHANDICAPTEN die het financieel toch al moeilijk hebben vele honderden euro,s meer kosten dit is een ASO gedrag die er door de RAADSLEDEN en het College van B & W en de ROVA even SNEL DOORGEDRUKT maar Bob heeft BEZWAAR aangetekend en UITSTEL van het VONNIS van het afval beleid verzocht om de burgers het echte laatste woord te verstrekken; ik heb over deze zaak de raad alsmede de Griffie en het bestuur het college van B & W in herhaling op de hoogte gesteld in deze voor mij en andere burgers ernstige RECHTSONGELIJKHEID van toepassing is (waarom zal je ook een beetje rekening houden met je zieke medemensen).?? met vr. gr. Bob.Offringa behandelen op 15 december a.s. afwerling het AFVAL BELEID. en AFVAL is GOUD WAARD.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wens mijn afval te berekenen op gewicht en NIET per zak ik koop bij de Supermarkt ook per Pond of per Kilo en/of per 10 kilo en dat is voor alle handel het zelfde AFVAL levert GELD en Besparing op en dan nog deze diefstal die jullie op mij plegen want dat voel ik persoonlijk zo en ook voor andere zieke mensen. Benzine betaal ik ook per Liter enz. enz. enz.

      Verwijderen