zondag 24 september 2017

PVV in Bunschoten, soapserie of realiteit?

De afgelopen maanden heeft mij nog wel eens de vraag bereikt of de Spakenburgse Vrijheidspartij SVP overgaat in een PVV-afdeling. Een voor de hand liggende vraag gezien het feit dat de SVP op een ledenvergadering van 18 april de bereidheid had getoond om hun politieke werk onder de vlag van de PVV te willen voortzetten in de periode 2018-2022. Het ietwat verrassende antwoord op deze vraag is echter tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraadsvergadering van juni jongstleden gegeven. Er kan hier verwezen worden naar het weblogartikel van 29 juni. In die beschouwing werd gesteld dat ik mogelijk in een opinie-artikel wat dieper op de gebeurtenissen die tot dit besluit hebben geleid zou in gaan.
Het valt mij zwaar om dit te doen, vooral gezien het feit dat ik recent een principe besluit heb genomen om geen negatieve energie te verspillen en alleen nog maar leuke dingen wil doen in mijn leven.  Maar omdat ik een hoog rechtvaardigheidsgevoel heb kan ik er toch niet aan ontkomen om in dit betoog een aantal feiten te benoemen en een daarop aansluitende eindconclusie te componeren.

Laten we eerst eens kijken naar de feiten

- de SVP was bereid om PVV te worden. Vreemd overigens dat de PVV in Utrecht in de vertegenwoordiger van Rene Dercksen dit wel een aantal keren van ons wilde horen, terwijl dit al vanaf 2009 bekend was. Rene kwam begin dit jaar bij de SVP op de fractievergadering met de mededeling HEEL GRAAG in Bunschoten mee te willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen.
- De SVP heeft altijd de PVV Utrecht gesteund. Er waren stemadviezen gegeven. Advertenties in de lokale krant de Bunschoter werden betaald door een burgerlid van de SVP. Tijdens de provinciale staten in 2015 had ik veel stemmen verzameld in alle 26 gemeenten. Meer dan 1300 stemmen. De verhoudingen tussen de SVP en de PVV Utrecht waren al die jaren goed. Posters voor landelijke verkiezingen werden trouw door SVP-ers opgehangen.
- De kandidatuur van Bunschoter An van Pijkeren voor de 2e kamerverkiezingen werd gesteund door de SVP. Ik schreef een persoonlijk stemadvies namens de SVP. An haalde evenwel nog geen 50 stemmen in Bunschoten. Overigens was het An verboden door de landelijke PVV een interview te geven in de lokale krant. Over vrijheid gesproken!?
- Na het nieuws dat de PVV in de gemeenteraden mee wilde gaan doen kwam de allesbehalve bescheiden An van Pijkeren op de televisie bij RTL4 met de boodschap graag in de gemeenteraad van Bunschoten wilde plaatsnemen.
- Met Rene had ik de afspraak gemaakt dat hij tijdens mijn vakantie de fractie zou bezoeken om te peilen wat mijn drive is voor de toekomst en of ik vertrouwen zou hebben mocht ik mij kandidaat willen stellen voor het lijsttrekkerschap. Ook was er een mondelinge afspraak om (zo min mogelijk) de pers te woord te staan.
- Op 3 mei was daar dan toch de uitzending bij Nieuwsuur waarin ik kort werd neergezet als een enthousiast en bewogen politicus die graag een PVV in Bunschoten wilde en daar zijn energie in wilde gaan steken.
- Rene bezocht na 3 mei de fractie van de SVP maar kwam niet om de mening van de fractie over mij te peilen. Hij kwam alleen maar zijn gal spuwen over Koops die op de de televisie was geweest. In deze periode waren er ook media optredens zichtbaar van andere PVV kandidaten elders in het land.
- Na afloop van mijn vakantie heeft de SVP besloten niet meer PVV te willen worden. Achter mijn rug om werden burgerleden benaderd om zich aan te sluiten bij An van Pijkeren. Maar alle burgerleden bleven de SVP en mij trouw. Zover mij bekend heeft de PVV geen voldoende geschikte kandidaten in Bunschoten kunnen vinden.
- De PVV zou in juni bekend maken in welke gemeenten ze mee gaan doen. Over het houden van afspraken gesproken. Het is inmiddels bijna oktober. We zullen nog zien wat het gaat worden in Bunschoten.

Genoeg feiten, over nu naar wat conclusies en mijn eindoordeel

Naar mijn mening is Rene Dercksen allesbehalve oplossingsgericht bezig geweest. Hij hanteerde de botte bijl en vond een stok, van dat TV optreden, om een hond mee te slaan. Ik heb mij nota bene 8 jaar constructief opgesteld richting de PVV. Ik bezocht trouw de klasjes en kwam op de kieslijst van #PS2015. Ik schreef positief kritische artikelen in het belang van de PVV en het gedachtegoed uitgedragen door Geert Wilders. Zoals eens een moslimwijk bezoeken ipv alleen maar afgeven. Hetgeen Geert later deed in de Schilderswijk in Den Haag. Zoals samenwerken met het Vlaams Belang ipv afgeven op Filip Dewinter, hetgeen ook onlangs is gebeurd. Ik heb adviezen gegeven over de samenstelling van kieslijsten en het contact met burgers tijdens de campagne en in het algemeen. Zover mij bekend is er alle schijn van dat achter mijn rug om leugens over mij werden verteld zonder hoor en wederhoor. Er leek sprake van een verborgen agenda om An van Pijkeren lijsttrekker te laten worden, met goedkeuring van de PVV fractie uit Utrecht. Al met al smerige spelletjes achter de schermen. Iets waarvoor ik niet meer teken in mijn leven. Die eigenwijze Koops is ongewenst... Mijn eindoordeel is dan ook;

1. De verantwoordelijken (Rene Dercksen en zijn kameraden) voor de organisatie van een PVV afdeling in Bunschoten hebben er een potje van gemaakt door o.a. De hele SVP fractie 5 kandidaten uit te sluiten van deelname.
2. Het eigen belang van o.a. An van Pijkeren lijkt zwaarder te wegen dan het partijbelang.
3. De verantwoordelijken hebben de PVV als partij geen goede dienst bewezen met hun amateuristisch en kinderachtig optreden.

Verwachting-voorspelling

Mijn verwachting is dat de PVV uiteindelijk niet mee gaat doen in Bunschoten. De gebeurtenissen hebben meer weg van een soapserie dan enige werkelijkheidszin. Mocht de waarheid anders zijn dan wens ik ze veel succes toe met #gr2018. De toekomst zal de waarheid ons vertellen en ondertussen gaan we over tot de orde van de dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten