donderdag 10 maart 2016

Eindproduct pamflet tegen politieke prediking

Op 4 februari schreef ik een artikeltje met de titel 'Kerkkansel is er niet voor politiek'. Ik vertelde over mijn ontmoeting met Arjan Deij. Inmiddels is het eindproduct geschreven. Het is een bescheiden bijdrage geworden met de titel 'Laat predikant zich afzijdig houden van politiek' en het is gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad. Ondertussen heb ik me voorgenomen om de rest van mijn leven nauwelijks nog energie en tijd te verspillen aan dit onderwerp. Een ieder mag er het zijne van zeggen en zijn of haar beoordeling ontwikkelen.

2 opmerkingen:

 1. " En dan niét achter allerlei rechtse partijen aan gaan lopen schreeuwen...", zei een (gast)prediker in de Baptistengemeente hier ter plaatse vanaf het podium, een opmerking die... schoot door mij heen... zó bij joop.nl vandaan kon hebben gekomen.
  De "vreugde" van álle in deze gemeente 'optredende' dienaren van het goddelijke Woord over de zogenaamde vluchtelingen...( "de zendingsvelden komen vandaag de dag naar ons TOE, broeders en zusters..!")doet ook al wat merkwaardig aan, vooral ook omdat er nooit zorg wordt uitgesproken over de verkráchtingsfolklore, die niet alleen in de Scandinavische landen aan de orde van de dag is, maar ook in het leger van jonge mannelijke allah-volgelingen, dat oprukt in de richting van onze uitkeringen én van onze vrouwen.
  Wat Arabische Bijbeltjes, afgegeven bij het dichtstbijzijnde azc... en ook dát probleempje zal zijn opgelost, schijnen veel van deze evangelieverkondigers te denken.
  Voor mensen die wat minder oppervlakkig en wat minder links zijn, wekt dat echter geen troost, maar eerder ergernis.
  En dat werkt er niet toe bij dat zij - om psalm 116 aan te halen - in deze tijd "met vreugd in 't Huis des Heeren gaan".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke reactie van u mijn vriendin Gielah, uw man zal instemmend knikken van boven, hartelijke groeten pfkoops

  BeantwoordenVerwijderen