donderdag 15 maart 2012

Geen natje maar een droogje tijdens voetbalderby

Voorzitter Marc Schoonebeek van Spakenburg stelde in 2007 dat de drooglegging haar doel voorbij schiet. Lees hier het artikel. (bron De Bunschoter uit het archief van Bob Offringa). In dit stuk blijkt dat de blauwe voorman een profetische blik aangaande de vele indrink feestjes heeft gehad. Zijn woordspeling komt terug in de duidelijke teksten van de motie die de Spakenburgse Vrijheids Partij indiende tijdens de verlenging van de afgelopen raadsvergadering. Jammer dat de voetbalclubs het achterste van hun tong niet lieten horen op onze vraag wat hun huidige standpunt is in deze. En wat een verschil met het dossier kunstgrasvelden, waar het aan communicatie toen aan niets ontbrak. De SVP nam deze avond haar taak serieus door invulling te geven aan haar volksvertegenwoordigende rol. Zij sprak deze avond namens een erg groot deel van de bevolking en het is fijn als er steun is onder de burgers voor het experiment om eens te stoppen met de drooglegging.
De SVP pleit voor een structurele oplossing van het probleem en dat is gewoon de wet aanpassen en oproerkraaiers een jaar de cel laten bezoeken. Dus strenger straffen en stoppen met het pappen en nathouden, in deze kwestie drooghouden. De vrijheid van de horeca, toeristen en burgers om een wijntje te drinken bij de lunch wordt nu ingeperkt. Dit alles omdat er eventuele problemen met hooligans kunnen worden verwacht. Dit is buigen voor terreur in plaats van deze terreur krachtdadig bestrijden. Door de burgemeester wordt dit alles gebracht onder het mom van bescherming van de veiligheid van onze burgers. De politieke partijen schuilden zich achter deze argumentatie, waarvoor Melis van de Groep alle tijd kreeg en nam van de plaatsvervangend voorzitter. Na wat onderzoek blijkt dat de SVP op een zelfde lijn zit als Richard de Mos van de PVV (onlangs te gast bij de echte Jannen met drank en dikke sigaar). Hij pleitte ook voor een zero tolerance beleid ten aanzien van relschoppers en wilde de vrijheid van de voetbalclub (ADO) en supporters verdedigen om een pilsje te drinken en dat de goeden niet mogen lijden onder de kwaden.
Hoe het ook zij de SVP heeft een aansprekend punt uit haar verkiezingsprogramma op de politieke agenda gezet en er is voorlopig geen reden om dit punt uit het program van 2014 te schrappen. De SVP wenst allen een goede en sportieve derby toe met een verstandig gebruik van alcohol op die dag.

1 opmerking:

  1. Ik blijf voor 100% achter de S.V.P. en zeker achter Peter Frans Koops staan ik ben getuigen mogen zijn van je wederom zeer grote inzet tijdens de behandeling in de gemeenteraad j.l. maandag 12 maart 2012 je heeft bij mij weer grote bewonderen achter gelaten en het heeft niet aan de S.V.P. gelegen en nu weer het afbranden en mogelijk nog opzettelijk van de kiosk bij ons mooie en gezellige strandje; wederom een ernstige aantasting van een democratie bestel wat er toch binnen ons mooie en gezellige dorp zou moeten zijn; Gemeente Raad en College opsporen die dader en heel zwaar straffen dit is weer een voorbeeld van mogelijk eigen RECHTER spelen om de simpele reden dat er 1 keer op Zondag is gewerkt en er is maar 1 GOD die je hiervoor zou mogen en kunnen straffen, waarom moeten onze medeburgers er de dupe van worden dat ze straks niet op het mooie en gezellige strandje niet naar de toilet kunnen en geen versnaperingen kunnen en mogen kopen; wie maakt hier de DIENST uit in Bunschoten Spakenburg; ik heb hier geen goed woord voor over, laat dat duidelijk zijn.Wat ben ik weer teleur gesteld in ons mooie dorp en hun belagers,????

    BeantwoordenVerwijderen