dinsdag 6 januari 2015

Allah’s kleine helpertjes willen moskeeën beveiligen!?

Citaat Reformatorisch Dagblad 5 januari; ‘De Rotterdamse ChristenUnie-SGP-fractievoorzitter Setkin Sies heeft moskeebestuurders in de Maasstad aangeboden om te waken tijdens het vrijdagmiddaggebed’. Een dag later kopt zij; “CU/SGP Den Haag wil helpen bij beveiliging moskeeën”. Dit naar aanleiding van moskeeën die in Zweden in de brand zouden zijn gestoken.
Toen ik dit las moest ik opnieuw denken aan de titel ‘Gods kleine helpertjes’, maar nu in de geïslamiseerde variant met daarin afgod allah als onderwerp. Een paar kanttekeningen.
Allereerst zijn er vraagtekens te zetten bij de berichtgeving over de branden. Op de website Nieuw Religieus Peil zijn berichten te lezen als ‘Moslims staken moskee in brand in Zweden’ Bovendien is de situatie in verband met geweld ten gevolge van immigratie en verdergaande islamisering in Zweden grimmiger dan in Nederland. Lees ter bevestiging hierover het goede artikel van Franklin ter Horst.'Ook Zweden gaat gebukt onder moslimterreur' Dat er op sociale media door burgers berichten worden neergezet om ook hier maar de moskeeën in brand te steken is afkeurenswaardig. Ik ben zelf ook lid van betreffende Facebook groep, maar met dit soort berichten doet zij de PVV en andere islamkritische partijen geen goed, al is het erg ongenuanceerd van derden om de PVV om verantwoording te vragen over c.q. afstand te doen van de gedane misselijke uitlatingen. Persoonlijk zie ik deze afgodentempels ook liever niet, maar wel via democratische middelen en nooit en te nimmer met geweld. Nu de Facebook berichten door RTL4Nieuws zijn uitvergroot is er blijkbaar voor de politici van SGP/CU reden om in actie te komen om als allah’s kleine helpertjes mee te helpen afgodentempels te beveiligen. Met deze actie staat de SGP ondertussen mijlenver van haar beginselen om valse godsdienst te weren als haar overheidstaak. Daarnaast kun je je afvragen of de in principe sympathieke geste nu verwacht wordt door de gemiddelde kiezer van de SGP/CU. Ik vrees dat christenen die op de PVV zijn gaan stemmen op deze wijze nooit terug worden gewonnen. Integendeel het zou wellicht kiezers kunnen kosten, daar gekozen volksvertegenwoordigers impulsief dingen gaan doen die niet in het verkiezingsprogramma zijn beschreven en waarvoor zij dus geen mandaat hebben gekregen. De conclusie dat de hele actie er één is voor de bühne lijkt dan ook op zijn plaats. In Den Haag en Rotterdam zijn ‘Gods kleine helpertjes’ dus geëvolueerd  tot allah’s kleine helpertjes. Dit moet de schepper en bioloog van de column met de prikkelende titel Minister Ronald Plasterk toch deugd doen.
Eerder heb ik veel geschreven over de islam en allah en vergelijkingen met het christendom. De verschillen zijn levensgroot. De visie van zendeling Imja die beweert dat een christen die godsdienstvrijheid bepleit voor een moslim de weg baant naar haar ondergang spreekt mij erg aan. Voor een christen lijkt het me meer op zijn plaats om de moslim weg te krijgen bij het vrijdaggebed in plaats van deze te gaan helpen om een vreselijke afgod in wiens naam iedere dag velen worden omgebracht op een dwingende manier eer te bewijzen. De houding van politici, waaronder ook burgemeester Melis van de Goep van Bunschoten met zijn overbodige opmerkingen over de islamitische gemeenschap tijdens zijn Nieuwjaars speech, die nu moslims koesteren in hun slachtofferrol is er een van dhimmitude en tekenen een overdreven reactie die voortkomt uit politieke correctheid. Helaas is de evenwichtigheid in de media zoek, wat tot gevolg heeft dat sommigen in de politiek al te emotioneel gaan reageren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten